Rabu, 25 November 2015

Kehidupan Jutawan D'herbs Terlajak Laris didalam Wanita Hari Ini (17/11/2015)

Kehidupan Jutawan D'herbs Terlajak Laris didalam Wanita Hari Ini (17/11/2015)

--Dato tidak pernah memberi gadjet seperti smartphone,tab kepada anak - anaknya.Jadual anaknya penuh dengan masa belajar bahasa cina,india,english,mengaji . Masa lebih yang ada akan diluangkan bersama keluarga. 

--Selain itu anak - anaknya hanya dapat menonton televisyen pada hari sabtu selama 2 jam sahaja.

--Setiap kali makan di rumah akan makan bersama - sama duduk di lantai (bentang tikar),
senang suap menyuap. Meja syarat ada dalam rumah.

--Dato semasa pergi bekerja membawa bekal dan wajib untuk anak - anaknya membawa bekal juga ke sekolah..Isteri masak, pembantu rumah hanya membantu sahaja.. Sebab Dato percaya air tangan seorang ibu sangat bagus untuk anak - anaknya.


--Anak -anaknya bersekolah di sekolah swasta. Dato hanya bagi belanja hanya Rm 2.00 .
Sedangkan ibubapa lain memberi lebih dari itu.

-- Dato akan membawa anak - anak ke rumah anak yatim 2 bulan sekali untuk anak - anak tidur disana dan merasai sama - sama kehidupan susah senang anak - anak yatim yang ketiadaan ibu bapa serta melihat sendiri mereka menerima sumbangan.

--Dato akan memastikan anak -anaknya tahu bertapa susahnya mencari duit. Dato melatih anak - anak mereka. Bila nak senang kena rasa dulu jadi pekerja stor .Dato bagi ujian pada anaknya.

--- Masalah bila anak - anak berkumpul dengan sepupu mereka atau bila mereka berada di dalam family besar ialah mereka akan persoalkan tiada mainan ,tiada gadjet kerana Dato taknak train dengan kemewahan dan mudahnya mendapat sesuatu.

---Dato percaya Anak - anak yang berkualiti datangnya dari didikan ibu dan bapa. Ibu bapa yang pertama dalam kehidupan anak - anak.Guru sekolah merupakan yang kedua . Bukan kita menyuruh guru mendidik anak kita 100%.

--Datin percaya setiap anak - anak ada kelebihan dan kekurangan . Jangan pilih kasih kepada anak - anak .


Kita boleh ambil contoh yang diterapkan oleh jutawan D'herbs.....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila Tinggalkan Komen Disini.
Terima Kasih ... ^_^