Isnin, 7 Disember 2015

kesan Internal Stroge penuh

kesan Internal Stroge penuh

Zaman Terkini ramai yang telah menggunakan gadjet android tetapi kali saya akan membincangkan tentang impikasi internal storage penuh  kepada anda yang menggunakan stoean dalaman yang kecil pastikan tidak penuh kerana android memerlukan ruang juga untuk memastikan kelancaran sistem . Jadi Saya Akan membincangkan dibawah ini : 

1 . Prestasi lembab 

kelajuan sistem android menjadi semakin perlahan berbanding sebelumnya . kalau impak prestasinya semakin ketara , sistem pada android boleh menjadi kaku [hang] . Langkah untuk mengatasi sementara waktu adalah restart berulang kali .
Storan penuh sistem tidak dapat berfungsi dengan baik
Storan penuh sistem tidak dapat berfungsi dengan baik


2 . Kemaskini Terjejas


Semua phone memerlukan update yang terkini .Fail Lollipop amat memerlukan ruangan [MB] yang besar  . Bukan naik taraf android sahaja malah aplikasi yang memerlukan ruangan yang tinggi memerlukan jumlah yang besar . pada pendapat saya , bolehlah menbuang files - files yang tidak diperlukan

proses kemaskini terjejas
proses kemaskini terjejas


3 . Tidak Boleh menampung fail baru 


Sekiranya ruang yang sedikit gagal menampung kemasukan fail - fail baru, termasuk gambar ,lagu ,malah video yang dirakam melalu telefon pintar kita . Begitu juga dengan fail - fail media dari internet contonya whatsApps , Wechat dan Instagram serta lain .

terhad untuk menerima fail yang baru
terhad untuk menerima fail yang baru


4. Pembaziran Bateri

Tidak semua aplikasi yang dipasang itu penting . Jika diperlukan mungkin jarang ,  aplikasi ini perlukan sember sistem seperti menggunakan memori serta boleh mengurangkan kuasa bateri .

mengurangkan kuasa bateri
mengurangkan kuasa bateri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila Tinggalkan Komen Disini.
Terima Kasih ... ^_^